Ninja Soepmaker Review, Inclusief 2 gratis recepten

Ik ben een frequente soepeter en heb zelf een Philips Viva soepmaker waar ik heel blij mee ben. Maar omdat ik de laatste tijd veel goed nieuws hoor over de Ninja HB150EU soepmaker, wilde ik me ook gaan verdiepen in dit, duurdere, model.

 

Laten we samen gaan kijken waarom dit model zo enorm in trek is!

Ninja HB150EU soepmaker en blender:

 

Zijn naam zegt het al, Ninja!

Dit klinkt als een ware grote vriend die je nooit in de steek zal laten. Maar goed, ik heb er geen dus kan ik er niet  persoonlijk over oordelen.

 

Wel heb ik wat mensen gesproken die hem al een tijdje hebben of recentelijk hebben aangeschaft. Daar lees ik dan goede berichten over maar wil nu wel precies weten waarom deze zoveel meerwaarde heeft dan mijn trouwe Philips Viva vriend?

 

Voordelen en nadelen van de Ninja Soupmaker

 

Na wat onderzoek heb ik denk ik wel een rijtje met alle voordelen en nadelen kunnen maken. 

Natuurlijk hangt het helemaal van je doelstelling af namelijk:

Wat wil je graag met deze soepmaker allemaal?

Voordelen Ninja Soupmaker

vrouwd die groente blokjes in de Ninja soepmaker doet
 • De glazen kan: Bijna alle soepmaker hebben een RVS (roest vrij staal) kan. Maar met een glazen kan kan je natuurlijk het hele proces volgen. Van groente tot soep of van fruit tot smoothie. Ik persoonlijk vind dat best leuk om dat te zien en blijkbaar velen met mij. Maar Philips heeft een RVS kan.
 • Aftelsysteem: dit zit niet op elke soepmaker. Dit maakt het handig als je wilt weten hoelang het nog duurt voor je aan tafel kan :)
 • Ook een blender: als je geen blender heb, dan is dit een top aankoop! 2 in 1. Heerlijk voor smoothies, hakken, koude soepen, warme soepen en sauzen.
 • Kleinere hoeveelheden: Dit is zeker een groot pluspunt. Je kan van een halve liter tot bijna 2 liter soep maken of een smoothie. Dit kan bij de andere niet! Daar moet je minimaal 1 liter soep of smoothie mee maken. Dus zeker een groot voordeel. 
 • Iets toevoegen: Dat is handig! Mocht je wat kruiden vergeten zijn of je wil iets toevoegen volgens het recept, dan kan je bij de Ninja, terwijl die  loopt, zonder probleem iets toevoegen. 
 • Reinigingsprogramma: De meeste mensen zijn hier goed over te spreken. Wel wordt gezegd dat je dit programma direct aan moet zetten anders gaan de restanten te veel plakken. Maar dat hoeft geen probleem te zijn.
 • Sauteer functie: Dit vind ik zelf een van de grote pluspunten van een Ninja. Je kan er een uitje in fruiten! Dit kan bij de meeste soepmakers niet. Nog mooier is dat je je uitje en knoflook, niet hoeft te snijden als je het wilt sauteren. Er zit namelijk een "Chop" hak functie op. Geen uien/knof handen meer :)

Nadelen Ninja soupmaker

voor- en nadelen soepmaker blender ninja in een schrif
 • Glazen kan is zwaar: Het blijkt dat de kan best zwaar is. Toch vinden de meeste dat geen probleem of nemen dat voor lief omdat het zo'n geweldig apparaat is! Wel betekent het dat je deze Ninja het beste op een vaste plek zult moeten zetten. Want even hup uit je kast gaat wat lastiger. Het hele apparaat weegt  5.6 kilo....
 • Sauteer oppervlakte is klein: Wanneer je wilt sauteren heb je een kleine oppervlakte om dat te doen. Wat ik gehoord heb, kan je een ui en wat knoflook erin fruiten maar dan heb je het ook wel gehad.
 • Maakt lawaai: Tijdens pureren maakt de Ninja best wat lawaai. De soep of smoothie komt er wel perfect glad uit! Mocht je niet tegen veel geluid kunnen dan is deze machine misschien niet helemaal jouw type...
 • Geen Nederlands receptenboekje: Bij dit prijzig apparaat zit helaas een Engels/Duits receptenboekje. Mocht je al een gangbare soepmaker hebben versleten dan is het waarschijnlijk geen probleem maar voor beginners is het wel even uitzoeken hoe de verhoudingen zijn. Natuurlijk kan je in de Facebook groep "Soupmaker dagelijkse superverse avonturen" zoeken naar recepten. Volgens mij bestaat er zelfs een Ninja FB groep! 
 • Reinigingsprogramma snel aanzetten: Dit programma heeft dus zo zijn voordeel als een nadeel. Je moet het namelijk niet vergeten aan te zetten als je met de soep of saus klaar bent anders blijven er resten plakken en werkt dit programma niet optimaal. Het schoonmaken wordt dan lastiger omdat het hakmes aan de onderkant van de kan vastzit en je dit niet makkelijk kan schoonmaken wanneer het wat vast is gekoekt. 
 • Kan niet in de vaatwasser: De meeste mensen zijn gewend om alles in de vaatwasser te doen. Dat kan helaas niet met deze of met welke andere soepmaker dan ook. Reden is, dat in de Ninja glazen kan een verhittingselement zit voor het verwarm- en sauteer programma. Bij de andere soepmakers zit er in de deksel en de kan elektriciteitselementen. Dus mag nooit in het water. Dus reinigingsprogramma direct aanzetten of meteen met het handje afwassen. Overigens zo gepiept!

 

Hoe eenvoudig is deze Ninja soepmaker in gebruik?

Op deze soepmaker/blender zit een digitaal toetsenscherm waarmee je het programma kan instellen. 

Hieronder zie je duidelijk dat het een overzichtelijke machine is. Maar je kan ook zien dat het in het Engels is. Hiervoor moet je even je "stoffige" woordenboek Eng/Ned te voorschijn halen of gewoon even de woorden opzoeken in een zoekmachine.

Al met al lijkt het mij geen ingewikkelde machine!

Ninja soepmaker blender toetsenscherm

Hieronder geef ik je 2 eenvoudige en lekkere recepten gemaakt in deze Ninja Soupmaker om de eenvoudige werking te laten zien.

De recepten zijn van een enthousiaste gebruiker.

Hij is tevens ook de beheerder en oprichter van onze gezellige soepmaker Facebook groep namelijk de Soupmaker dagelijks superverse soep

Hier delen we allemaal onze verse soep recepten met verschillende soepmakers. Ook kan je hier vragen stellen of even op het zoekicoontje je vraag intoetsen. 

 

Recept: Klassieke tomatensoep voor de Ninja Soepmaker

Eerst 2 kleine uien en 2 tenen look met de chop functie gehakt. Dan de sauté functie (beetje bakken, fruiten), ondanks het kleine oppervlak is de geur al snel heerlijk.

Dan verder de ingrediënten toegevoegd :

 • 3 grote vleestomaten
 • 1 rode paprika
 • 3 wortels
 • 1 kleine aardappel
 • 1 theelepel kippenbouillonpasta
 • water tot de toegestane rand vullen. Dit is voor warme soep 1400 ml en voor koude soep/smoothie 1750 ml

Zet de soepmaker op de pureer stand en alles bij elkaar duurt het maken van deze soep maar 20 minuutjes!

Als de soep klaar is blend ik nog 1 minuut extra. Ik heb ondervonden dat ze dan nog fijner is.

En dan de soepballetjes toevoegen, de soep is zo warm dat ze in 10 minuten perfect gegaard zijn.

 

KokenKoken

Recept: Heerlijke herfst Champignonsoep voor de Ninja soepmaker

 • 1 ajuin
 • 1 aardappel
 • Eerst de ajuin en een aardappel in de Ninja op de bodem en 'chop' om deze wat te verkleinen zodat er maximaal champignons in kunnen.
 • 400 g paddenstoelen
 • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
 • nootmuskaat
 • groene knoflookpeper

Alles in de soepmaker en op de pureer stand. 

Laatste 10 minuten ongeveer 200 ml volle room toegevoegd.

Na 20 minuutjes is je soep kant en klaar, gekookt en gepureerd! 

Om af te werken, lente ui wat een mooi contrast geeft.

 

Algemene informatie van deze Ninja Soepmaker

Deze Ninja HB150EU kan meer dan alleen soep maken. Het is namelijk ook een blender waarmee je een smoothie van gewenste hoeveelheid zonder probleem kan maken.

Hij kan choppen, dus hakken waardoor je ook een heerlijke rauwkost kunt maken.

Omdat deze machine een motor  van 100o watt bevat, pureert hij met gemak je soep en saus glad.

En vanwege het verwarmingselement, kan je er ook andere warme gerechten in maken zoals saus en jam. De jam kan je dan direct inmaken in schone potten en op zijn kop zetten. Zo blijft het lang goed buiten de koelkast.

Weegt 5,6 kilo

hoogte 20 cm

lengte 22 cm

breedte 45 cm

1,7 liter soep/smoothie

Wordt mijn volgende soepmaker een Ninja HB150EU?

In verband met het gewicht is het voor mij helaas geen optie, geen ruimte in mijn keuken om hem permanent neer te zetten. Ik moet hem dan in mijn keukenkastje zetten waarbij ik bijna elke dag 5,6 kilo moet tillen, ben bang dat ik dat op den duur niet fijn ga vinden.

 

Ook heb ik geen blender nodig op dit moment, ik heb een chop machine. Smoothies eet, of beter drink, ik bijna niet. 

 

Heel jammer maar ik blijf bij mijn, ook een perfecte, Philips soepmaker Viva! 

 

Wanneer zou ik zeker een Ninja soepmaker aanschaffen?

Als ik ruimte genoeg zou op mijn aanrecht. Waar ik hem dagelijks zou kunnen gebruiken!!

 

Dus heb je een grote keuken.... en je mist ook nog een blender? 

Nou dan zou ik het wel weten!! 

 

Moeite met het kiezen van de juiste soepmaker? 

Reactie plaatsen

Reacties

Regine
4 jaar geleden

Alles klopt. Ik zoek een recept voor citroenjam,in de Ninja, kan iemand me helpen?Bedankt.

jolanda Molenaar
3 jaar geleden

Hoi Regine,

Heb je inmiddels al een recept van citroen jam gevonden?

Je kan ook nog naar de Facebook groep "Soupmaker dagelijkse superverse avonturen" gaan en daar vragen. Maar misschien ben je daar al lid van? ;)

Succes, Jolanda

Ad Emmen
2 maanden geleden

Nederlads graag receptenboek

Jolanda Molenaar
2 maanden geleden

Hallo Ad,

Ik heb zelf geen receptenboekjes te koop of te downloaden.
Bij de Philips soepmaker zit een receptenboekje in 3 talen: Nederlands, Duits en Frans

Bij deze Ninja weet ik helaas niet of er een Nederlands receptenboekje zit. Ik heb namelijk niet dit apparaat.

Je kan we lid worden van de Facebook groep: "Soupmaker dagelijkse superverse avonturen"

Daar komen veel recepten langs, ook voor de Ninja.

Succes Ad met het vinden van de lekkere soeprecepten!

Groetjes,
Jolanda